Katasztrófavédelmi gyakorlat

2012. December 11., Tuesday 08:15

Tatabányai Erőmű Kft. komplex belső védelmi terv gyakorlata 2012.10.10.-én 10 óra

Október 10-én komplex Belső Védelmi Terv gyakorlat ellenőrzését végezte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Tatabánya Erőmű Kft-nél. A gyakorlat lényege az volt, hogy a Belső Védelmi Tervben meghatározott lehetséges veszélyhelyzeteket minél gyorsabban, pontosabban, minél kevesebb ember életének veszélyeztetésével szüntessék meg.

A gyakorlat 10 órakor kezdődött, mely során 10002 számú merevtetős 10000 m3-es fűtőolaj tartályának palástja villámcsapás következtében teljes hosszúságában felhasadt. A tartály teljes tartalma a felfogó térbe folyt, begyulladt, és a felfogó térben ég. A riasztás után a helyszínre vonult 6 szer, a megyei tűzoltósági főfelügyelő, a Tatabánya Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka és parancsnok helyettese, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor.

Az esemény során egy fő olajállomás kezelő megsérült, melyet a mentőszolgálat ellátás után kórházba szállított. A mentés teljes idejére a rendőrség a Népház utat a közlekedés elől lezárta. A gyakorlat végrehajtása közben a szolgálatot teljesítő munkavállalók és idegen kivitelezők rendben, fegyelmezetten a gyülekezési helyen tartózkodtak.

A gyakorlatot a megyei iparbiztonsági főfelügyelő megfeleltre értékelte.

Kevesebb