Biomassza fejlesztés a Tatabánya Erőmű Kft.-nél

2012. December 11., Tuesday 08:02

A Tatabányai Erőmű Kft. műszaki hatékonyság növelése tárgyában tanulmányt készítetett a város hosszú távú, fenntartható és megfizethető árú távhőenergia ellátásának biztosítása céljából.

Az Erőmű olyan felújítást tervez végrehajtani, amely alkalmassá teszi az erőművet a vállalt időszakban a biztonságos és gazdaságos távhőenergia termelésére a szigorodó környezetvédelmi követelmények kielégítésével együtt. Az előzetes tanulmányok szerint a legjobb eredményeket egy erdei fahulladékból készített faapríték alapú biomassza tüzelés megvalósítása hozná.

A projekt jelenlegi helyzete

A projekt jelenleg az engedélyeztetési stádiumban van.
Az elvi építési engedélyezési tervdokumentációt elkészítettük, az elvi építési engedély a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóságtól megérkezett. Elkészült az Egységes Környezethasználati Engedélymódosítási dokumentáció is, és beadásra került az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek. Ezt követően fog sor kerülni a sajátos építmények építési engedélyzési dokumentációjának összeállítására és beadására.

Támogatások

Beadványt készítettünk a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása tárgyú pályázathoz (GOP-2011-2.1.3). A projekt címe: A Tatabányai Fűtőerőmű biomassza bázisú fejlesztése új munkahelyek teremtésével. A GOP-2.1.3-11-2012-0037 jelű pályázatot a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 2012.07.25-i értesítő levele alapján 523.537.761,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Társaságunk a Támogatási Szerződést 2012. szeptember 7-én aláírta. Az Új Széchenyi Terv keretében novemberben megjelenő KEOP pályázatok további lehetőségeket tartalmaznak a projekt finanszírozásához kapható állami támogatások tekintetében. Jelenleg a pályázatokra való felkészülés van folyamatban.

Kevesebb