KEOP projektzáró rendezvény a Tatabánya Erőmű Kft-nél

2016. május 30., hétfő 10:25

Egészen különleges helyszínen, az elbontott 1-es és 2-es kazánok helyén került megrendezésre a Tatabánya Erőmű Kft. KEOP projektjének ünnepélyes zárórendezvénye, 2016. április 21-én délután.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével többek között Dr. Völner Pál államtitkár, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Turainé John Katalin és Bereznai Csaba alpolgármesterek, dr. Berkovics Gergely jegyző, valamint jelen voltak a biomassza projektben részt vevő partnereink képviselői és a Tatabánya Erőmű Kft. meghívott munkavállalói, az üzemi tanács és a szakszervezet képviselői.

Dr. Völner Pál államtitkár úr beszéde nyitotta a rendezvényt. Államtitkár úr beszélt városunk fejlődéséről, melyhez szorosan illeszkedik a biomassza projekt megvalósulása. Beszédében kiemelte a közösség összefogásának fontosságát, mely a város fejlődése és a projekt sikeressége szempontjából is kiemelkedő jelentőségű.

Schmidt Csaba polgármester úr felidézte a biomassza projekt céljait, melyek a kezdetekkor megfogalmazódtak és amelyek legfontosabbjai a távfűtés biztos alapokra helyezése helyi erőforrásokra építve, a lehető legalacsonyabb költségek mellett. Polgármester úr megköszönte a résztvevő partnerek és a munkavállalók munkáját.

Kamarás Zoltán ügyvezető úr prezentációjában bemutatta az erőmű múltját, a nagy műszaki változások tükrében. Beszélt az elmúlt idők nagy projektjeiről, kiemelte, hogy Magyarország legnagyobb hőtárolóját alakította ki a Tatabánya Erőmű Kft. 2014-ben, a GOP projekt keretei között megépített K4 és a KEOP projekt során átalakított K7 és K8 biokazánokról. Előadásában ábrákon keresztül mutatta be a biomassza tüzelés és technológia működését.

Dr. Sámuel Emese ügyvezető asszony kiemelte a projekt kapcsán a környezettudatosság és gazdaságosság fontosságát. Elmondta, hogy a döntéshozók a biomassza projekt kezdetén a költségek csökkentése mellett döntöttek, illetve figyelembe vették, hogy a gazdaságosabb működés mellett a biomassza tüzelés kevésbé terheli környezetünket. Ügyvezető asszony beszélt a GOP projekt során a közvetlen és közvetett munkahelyteremtésről, kiemelve, hogy a Tatabánya Erőmű Kft. 41 fővel növelte létszámát az elmúlt év során. Beszélt azokról a nehézségekről, melyek a projekt során jelentős csúszást okoztak és megnehezítették a megvalósulást. Végül megköszönte minden résztvevőnek, hogy a kisebb-nagyobb akadályok ellenére, segítségükkel megvalósulhatott a projekt.

Az ügyvezetők a rendezvény megkoronázásaként, ügyvezetői elismerést adtak át több munkavállalónak, akik a projekt során és napi munkájukban kiemelkedően, áldozatokat nem sajnálva teljesítettek, valamint szaktudásukkal segítették a projekt sikerességét. Ügyvezetői dicséretben részesült Szabó István kazángépész, László Attila elektrikus, Mészárosné Nagy Gabriella általános munkatárs és Kis Gábor gazdasági főmunkatárs. A rangos szakmai elismerést, a Vért Rt. által alapított Verebély díjat pedig Hiszékeny Péter gépészeti üzemviteli vezető kapta.

A program zárásaként lehetőség volt az új kazánok megtekintésére is.

Kevesebb