Rajzokban elevenedett meg a Tatabánya Erőmű 125 éve

2023. június 16., péntek 07:55

Ahogyan azt korábban is megígértük, ünnepélyes keretek között díjaztuk mindazokat, akiknek a munkáit a szakmai zsűri vagy a közönség a legszebb alkotásoknak gondoltak a Tatabánya Erőmű Kft. által kiírt rajzpályázaton. Sok pályaművet kaptunk az erőmű fennállásának 125 éves évfordulójára, „Erőmű a városban” címmel három korcsoportban. Szívünk szerint mindenki első helyezést érdemelt volna, a döntés nehézsége miatt ezért közönségszavazást is hirdettünk, amely május 30-án ért véget. Az ünnepélyes díjátadót június 14-én tartottuk.

Az eredményhirdetésen – melyen vendégül láttuk a zsűri elnökét, Jakobi Anna festőművészt, Tatabánya díszpolgárát is – dr. Sámuel Emese ügyvezető köszöntötte a vendégeket. Mesélt a gyerekeknek az Erőmű keletkezéséről és 125. születésnapjáról, a történetbe bevonva kérdésekkel a gyerekeket is, akik többek között azt is tudták, hogy az Erőmű régen nem biomasszával, hanem szénnel fűtötte a kazánokat, ezzel biztosítva az otthonok melegét. Jakobi Anna festőművész, a zsűri elnöke, megdicsérte a gyerekeket, a rajz, művészet szeretetére és további alkotásokra ösztönözte őket. Ezt követően átadta a szakmai elismeréseket:
 
Az „Erőmű a városban” rajzpályázat díjazottjai:
•    Óvodás korcsoport: Kucserák Dóra
•    Alsó tagozatos korcsoport: Kovács Zita
•    Felső tagozatos korcsoport: Gyalókay Petra
 
A közönségszavazat nyerteseinek díjait dr. Sámuel Emese adta át:
•    I. korcsoport: Veres Fanni Dorka
•    II. korcsoport: Molnár Erik
•    III. korcsoport: Kiss Henrietta


A zsűri különdíját Barabás Bertalan kapta.

A nyertesek 5.000 forint értékű Libri könyvutalványt és 20.000 forintos Vértes Center vásárlási utalványt kaptak a gyerekek nagy örömére.
A jól sikerült ünnepség végén aprósüteménnyel és üdítő itallal vendégeltük meg a résztvevőket. A rajzokból ősszel kiállítást szervezünk ahol reméljük, hogy mások is megcsodálhatják a szebbnél szebb alkotásokat!




Kevesebb