Sámuel Emese ismét a MaTáSzSz elnökségében

2023. April 24., Monday 08:34

Nyáron Erőmű akadémia indul

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) rendkívül fontos szerepet tölt be az energiaszektorban, hiszen e szervezet tagvállalatai látják el távhővel a hazai távfűtéses lakások 93 százalékát. Ezért állásfoglalásai, konferenciái és szakmai rendezvényei kiemelt jelentőségűnek számítanak, melyeket az ágazat szereplői mellett a döntéshozók is számontartanak. A MaTáSzSz április 20-án Budapesten tartotta tisztújító közgyűlését, melyen ismét az elnökség tagjává választották dr. Sámuel Emesét, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezető igazgatóját. A szakember újabb 3 évre kapott megbízatása eddigi munkáját éppen úgy elismeri, mint az általa vezetett cég eredményességét.

A Tatabánya Erőmű Kft. – ahogy eddig is – eltökélten küzd a környezetszennyezés és a klímaváltozás káros hatásai ellen. A biomassza projekt előtt mintegy 80.000 tonna éves CO2 kibocsátásuk volt, jelenleg hozzávetőlegesen 5.000 tonna. Dr. Sámuel Emese már korábban is többször hangsúlyozta a „Zöld távhőtermelés”, illetve a biomassza alapon történő kapcsolt villamosenergia-termelés létjogosultságát, s ez az előttük álló időszak – a folyamatos megújulás mellett – kiemelt célkitűzése maradt. A Tatabánya Erőmű Kft. ezen az úton halad tovább annak érdekében, hogy Tatabányát 100 %-ban biomassza alapon termelt távhővel lássák el, minél több ipari fogyasztót is megnyerve a gázról a környezetbarátabb és olcsóbb távhőre történő átállásra.


Mindez együtt jár az erőműves szakemberek képzésével, amit belső oktatásokkal, valamint külső képzési intézmények bevonásával oldanak meg. Dr. Sámuel Emese bejelentette azt is, hogy a nyár folyamán elindítják az Erőmű akadémiát, ahol kifejezetten gépész szakembereket képeznek majd, szakmát adva az érdeklődőknek. Deklarált céljuk, hogy új munkavállalók felvételével 1 éves intenzív képzés keretében erőműgépész képzettséget szerezhessenek a jelentkezők.


Ugyanakkor a cég kiemelt figyelmet fordított arra, hogy munkavállalóikat a veszélyhelyzeti időszak alatt bekövetkezett, illetve a megemelkedett energiaárak által okozott nehézségekben plusz juttatásokkal támogassa: így például havi 50 ezer forintos rezsitámogatást, illetve ugyanilyen összegű rendelkezésre állási pótlékot nyújtottak dolgozóiknak, sőt megtartották a villamosenergia áramdíj kedvezményt is.


Kevesebb