Búcsú egy baráttól

2023. március 21., kedd 12:18

Nehéz ilyenkor szavakat találni. Szinte lehetetlen bármit is mondani. Schmidt Csaba, Tatabánya egykori polgármestere a Tatabánya Erőmű Kft. barátja volt – motorja és támogatója annak a folyamatnak, amely több mint 10 éve, 2012-ben indult. A munka eredményeként 2015 szeptemberében  befejeződött az a technológiaváltást is magában foglaló fejlesztés, aminek lényege az új biomassza kazánok telepítése, a hozzá tartozó biomassza-tároló és -feladórendszer kiépítése volt.

Schmidt Csaba jól mérte fel a jövőt és oroszlánrésze volt abban, hogy 2010-ben Tatabánya önkormányzata lett az Erőmű többségi tulajdonosa. Ennek köszönhetően indíthattuk el stratégiai tervünk kidolgozását, hogy alacsonyabb költséggel, hatékonyabban termelhessünk majd hőt, illetve villamos energiát. Az ezt követő esztendőkben is nagyon sokat dolgoztunk együtt, polgármesterként és később önkormányzati képviselőként is sok segítséget kaptunk tőle. Mindig figyelemmel kísérte tevékenységünket, hiszen számára is fontos volt kiemelt célunk: a biztonságos és folyamatos ellátás mellett az emelkedő távhőárak visszaszorítása.


Tegnap pedig arról kaptuk a lesújtó hírt, hogy most, amikor erőfeszítéseinket az egyre inkább látszó sikerek koronázzák meg, elvesztettük azt a barátunkat, aki ott állt mellettünk az első lépéseknél. Tragikusan fiatalon ment el, holott rengeteg dolga lett volna még – reméltük és vártuk, hogy nem csupán a munkában, hanem a jól végzett munka utáni örömben is ott áll majd velünk. Ha valaki, akkor ő megérdemelte volna.


A sors azonban nem hagyta ezt, s nekünk, a Tatabánya Erőmű Kft. közösségének most búcsúznunk kell. A városvezetőtől, a családszerető édesapától, a polgármestertől, az önkormányzati képviselőtől, az oktatási szakembertől, városunk fontos közéleti szereplőjétől …
… de mindenekelőtt a baráttól.
Isten veled. Emléked megőrizzük, a munkát folytatjuk.

Dr. Sámuel Emese
Ügyvezető igazgató
Tatabánya Erőmű Kft.

Kevesebb