Gyászjelentés

2023. március 20., hétfő 10:15

Őszinte részvétünk a Tatabánya Erőmű Kft. minden dolgozója nevében!

Megrendüléssel értesítjük a tatabányaiakat arról, hogy elhunyt Schmidt Csaba önkormányzati képviselő, Tatabánya Megyei Jogú Város korábbi polgármestere.
Schmidt Csaba 1979. május 3-án született Tatabányán. A József Attila Általános Iskolában kezdte tanulmányait, ezt követően a Bárdos László Gimnáziumba járt. Az érettségi megszerzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának vegyészhallgatója lett.
A diploma megszerzését követően a Richter Gedeonnál kezdett el dolgozni, majd a Bábolna Takarmányipari Kft. laboratóriumában kapott részlegvezetői megbízást.
Egyetemi évei során kapcsolódott be a Fidelitas környezetvédelmi kabinetének munkájába, 2001-től pedig külsős szakértőként került Tatabánya Város Költségvetési és Tulajdonosi Bizottságába. 2002-től képviselőként vett részt az önkormányzat munkájában, majd alpolgármester lett.
2010-től országgyűlési képviselő, szintén ettől az évtől Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, két cikluson keresztül.
2019-ben ismét önkormányzati képviselőnek választották. A Fidesz- KDNP frakció vezetőjeként, valamint a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként szolgálta a Tatabányán élőket. Emellett 2020-tól a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellára volt.
Schmidt Csaba szívén viselte Tatabánya sorsát, polgármesterként és képviselőként egyaránt a város fejlődéséért dolgozott.

Nyugodjék békében!

Kevesebb