Bányász és Villamos nap Tatabányán

2014. September 17., Wednesday 06:45

Tatabányán a bányász és erőműves szakmakultúrák rég múltú hagyományait őrizve, idén szeptember 05-én vette kezdetét az a hétvégi rendezvény sorozat, mellyel a 64. Bányász és a 22. Villamos Napot ünnepeltük.

A tatai szénmedencében, a jelenlegi Tatabánya Óváros területén 1896-ban hozták felszínre az első csille szenet. A bányák villamos ellátására a Magyar Általános Kőszénbánya Részvénytársulat 1898-ban építette meg az I.sz. Erőtelepet, ami a magyar villamosipar egyik bölcsője és erőművünk első elődje volt. A szénbányászatra épülve fejlődött ki városunk, melyre büszkék vagyunk.

Pénteken a városban a két szakmakultúra nagyjai és hősei előtt tisztelegve, számtalan emlékhelyen megemlékezések és koszorúzások történtek. A Tatabánya Erőmű Kft. képviseletében Kamarás Zoltán ügyvezető, Számné Kerekes Zita ÜT elnök és Kovács Ferenc szakszervezeti elnök részvételével koszorút helyeztek el a Bánhidai Erőmű lakótelepen, Dr. Verebély István szobránál, valamint a Vértanuk terén lévő Bányász emlékműénél.

A Villamos Nap alkalmából fontos eseményre került sor erőművünkben. A helyi rendezvényünkön ünnepi köszöntőt mondott Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester és Dr. Kancz Csaba kormány megbízott. Mindhárman külön – külön is szóltak az erőműben tervezett több mint hatmilliárdos beruházásról.

Ezt követően Kamarás Zoltán ügyvezető igazgató adott át elismeréseket a munkavállalók körében. Először a munkaviszonyban hosszú évtizedeket eltöltött jubilálókat köszöntötték: Frankné Zentai Judit gazdasági igazgató helyettest (10 év), Törköly Zoltán főgépészt, Stirczer József portást, Fekete Sándorné portást, Hiszékeny Péter gépészeti üzemvitel vezetőt (20 év), Balázs Attiláné blokkgépészt, Oláh János gépészeti karbantartás vezetőt, Szabó István kazángépészt (25 év), Kucserák Imre blokkgépészt, Nagy Zoltán elektrikust (30 év), Bárdos Imre lakatost, Imeli László általános főmunkatársat, Schubert József vezető elektrikust, és Számné Kerekes Zita gazdasági főmunkatársat (40 év) eredményes munkájukért. Ügyvezető igazgatói dicséretben részesítették kiváló munkájáért: Kiss Ottóné titkárnőt, Mészáros Zoltán villamos és irányítástechnikai vezetőt és Molnár Jenő hőköszpont gépészt.

Gratulálunk a kitüntetett és elismerésben részesült munkavállalóknak.

Kevesebb