Hatalmas meglepetéssel készül a Tatabánya Erőmű!

2022. október 27., csütörtök 05:51

Már eddig is óriási érdeklődés övezte, de idén minden várakozást felülmúlóan, mindössze 5 nap alatt beteltek a helyek az Erőművek Éjszakája rendezvényére, melyhez – immár hagyományosan – 2022-ben is csatlakozott a Tatabánya Erőmű Kft. A 2019-ben indult ingyenes, de regisztrációhoz kötött programsorozatra a cég közel 600 látogatót vár, akik nem fogják megbánni a jelentkezést, mert a szokásos, ámde izgalmas túra ezúttal egy olyan titkos produkcióval zárul, ami megkoronázza az eseményt.

Az erőműben 14 órakor, ezt követően pedig félóránként indulnak a csoportok, melyeket az adott szakterületben jártas erőműves munkatársak vezetnek, akik a könnyebb kommunikáció okán rádiós adóvevővel tartják a kapcsolatot egymással. A látogatók az üzem működését bemutató rövid kisfilm megtekintését követően betekintést nyerhetnek a Tatabánya Erőmű Kft. energia- és hőtermelés folyamataiba, valamint megtekinthetik a technológiai berendezéseket.
Az Erőművek Éjszakája a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ötlete alapján 2019. október 11-én indult, a Tatabánya Erőmű Kft. már akkor is örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Akkoriban mintegy 40 villamos energiát és távhőt termelő erőmű, illetve tematikus látogatóközpont nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.
Mivel napjainkban nincs olyan tevékenység, melyhez ne használnánk valamilyen formában villamos energiát, hiszen a háztartási eszközök, otthonok világítása mind-mind árammal működnek, a távhő pedig télen biztosítja a lakások, intézmények fűtését, illetve a melegvíz előállításában is nagy szerepet játszik, ezért talán senkinek sem árt bepillantani a kulisszák mögé. A Tatabánya Erőmű Kft. munkatársai nap mint nap azért dolgoznak, hogy az általuk termelt hő- és villamosenergia eljusson az erőmű által ellátott 23.500 háztartásába, és Tatabánya mintegy 2.000 közintézményébe.
Az Erőművek Éjszakája programra látogatók itt megszerzett ismeretei tudatosabb és hatékonyabb energiafelhasználásra ösztönöznek, ebben az évben pedig, az előttünk álló október 28-i estén olyan meglepetésben lesz részük, ami mindenképpen örök élmény lesz számukra.


Kevesebb