Bányásznapi ünnepség

2019. szeptember 3., kedd 11:37

Munkavállalóit köszöntette a Tatabánya Erőmű Kft.


121 éve a város energiája


Az október 11-én megrendezésre kerülő, a Magyar Energetikai- és Közműszabályozási Hivatal által kezdeményezett Erőművek Éjszakájára készülve a Tatabánya Erőmű Kft. drónfelvételt készített a cégről. A 69. Bányász- és 27. Villamosnapok alkalmából szervezett ünnepség vendégei ezt tekinthették meg először dr. Sámuel Emese ügyvezető igazgató megnyitó beszéde előtt. Az erőmű kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a többiek számára is példaképül szolgáló, jubiláló dolgozói dr. Kancz Csaba kormánymegbízottól, Bencsik János országgyűlési képviselőtől, Schmidt Csaba polgármestertől és az ügyvezetőtől elismerő okleveleket vehettek át. 

Dr. Sámuel Emese ügyvezető kiemelte: az erőmű immár 121 éve a város energiája. Sok minden történt ez idő alatt, hiszen a technika, a világ fejlődésével mindig új és új kihívásoknak kellett megfelelni. Emlékeztetett „a világ talán leghosszabb, 11 órás taggyűlésére”, amelyen Bencsik János országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba polgármester a Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében megvásárolta az erőmű többségi üzletrészét. Ennek kapcsán hozzáfűzte, hogy az önkormányzat azzal a szándékkal vette át az erőmű irányítását, hogy a fejlődés egy újabb állomására juttassa el a város lakóinak érdekében. 

Az ügyvezető igazgató fontos mérföldkőnek nevezte azt, hogy 2014-ben itt épült meg az ország legnagyobb hőtárolója, majd 3 biomassza tüzelésű kazán beüzemelésére is sor került, összesen 74 MW hőteljesítménnyel, ami egyúttal azt is jelentette, hogy a szén, majd gáztüzelés helyett egy teljesen új technológiát kezdtek el üzemeltetni az erőmű dolgozói. Európában elsőként gázos üzemű kazánt alakítottak át szilárd tüzelésűvé, így csak a saját korábbi tapasztalatokra, tudásra tudtak támaszkodni. 

Dr. Sámuel Emese a régi „motorosokra” célozva kijelentette:

„Vannak kollégák, akik már a szenes időszakban is itt dolgoztak. Mások a 2004-es földgáz tüzelésre átálláskor és mintegy 50 %-a a létszámnak a biomassza projekt során csatlakozott hozzánk. A műszaki szakemberek úgy tartják, hogy a kazánoknak lelkük van. Én magam is néha azon veszem észre magam, hogy beszélek hozzájuk. De azok a kollégák, akik már 30-40 éve itt vannak, ők azt is megértik, hogy mint mond a kazán! És ez a tudás, tapasztalat az, ami előre viszi ezt a céget, ami a reménytelennek tűnő helyzetekben is megoldást tud hozni, mert eszükbe jut, hogy a korábbi üzemeltetés során, hogyan oldották meg az adott vagy hasonló problémát. Egy ilyen speciális létesítmény esetén a tapasztalat érték, a hűség érték! Mi erre építünk és célunk, hogy a most újonnan felvett kollégák 30 év múlva egy esetleges újabb technológia váltás vagy egyéb innovatív fejlesztés esetén meg tudják osztani az évek során felhalmozott tudásukat az újoncokkal. Ezért is csatlakoztunk elsőként az Önkormányzat kezdeményezéséhez és vezettük be mi is a hűségjutalmat azon kollégák számára, akik már legalább 3 éve erősítik csapatunkat.”


A 69. Bányász- és 27. Villamosnapok alkalmából a Tatabánya Erőmű Kft.-től jubiláló oklevelet és elismerést vehetett át:

10 éves jubileumi jutalomban részesült:

- Aradvári Mihály

- Farkas Gábor

- László Attila

- Szabó Péter

25 éves jubileumi jutalomban részesült:

- Fekete Sándorné

- Hiszékeny Péter

- Stirczer József

- Törköly Zoltán

30 éves jubileumi jutalomban részesült:

- Oláh János

- Szabó István

40 éves jubileumi jutalomban részesült:

- Sebestyén László

Ügyvezetői elismerő oklevélben részesült:

- Berki Sebestyén

- Eredics Béla

- Szilágyi József

- Tóth Tamás

 


 






Kevesebb