Távhőszolgáltatási konferencia és szakmai kiállítás

2019. május 13., hétfő 06:16

A Tatabánya Erőmű Kft. május 8. és 10. között kiemelt támogatóként vett részt a Magyar Távhőszolgáltatási Szakmai Szövetsége által Tapolcán megrendezett XIX. Távhőszolgáltatási Konferencián és Szakmai Kiállításon. A tanácskozáson dr. Sámuel Emese, az erőmű ügyvezetője köszöntötte a megjelent szakembereket, melynek során kiemelte: a közös cél az integráció, az ismeretterjesztés, a kapcsolatépítés, az érdekképviselet és a környezetvédelem. Mindezeket megerősítette az is, hogy dr. Sámuel Emese a konferencia második napján „Biomasszával a „zöld” jövőért” címmel tartott előadást nagyszámú érdeklődő előtt. A Tatabánya Erőmű Kft. biztos abban, hogy a résztvevő vállalatoknak egyre nagyobb szerepük van a fenti fogalmak minőségi tartalommal történő megtöltésében, ezért nem véletlen, hogy a fő téma a „Távhő: zöld út a jövőbe” munkacímet viselte.


A Tatabánya Erőmű Kft. egyedi jellegét az adja, hogy nem egy, a 90-es években a város ipari parkjában letelepült társaságok közül, hanem az a cég, amely immáron több mint 120 éve járul hozzá a Tatabányán élők jobb megélhetéséhez és gazdagítja a közösségi életet. Mint a villamos-, majd hőenergia termeléséért felelős társaság bebizonyította, hogy stabilan képes megállni helyét nemcsak műszakilag, de gazdasági értelemben is a folyamatosan változó iparági kihívások közepette Tatabánya szolgálatában.

A XIX. Távhőszolgáltatási Konferencia és Szakmai Kiállítás nem titkolt célja volt az is, hogy felhívja a lakosság figyelmét a távhőszolgáltatásban rejlő környezetvédelmi, klímapolitikai előnyökre, valamint megmutassa a távhőszolgáltatás izgalmas kulisszatitkait, illetve korszerű műszaki megoldásait. A Tatabánya Erőmű Kft. továbbra is elkötelezett a távhőszektort érintő integrációs, ismeretterjesztő és környezetvédelmi törekvések elősegítésében.



Kevesebb