Nyitott kapuk 2014

2014. April 23., Wednesday 07:49

A 16. Nyitott Kapuk rendezvénysorozat szakmai kiállítása április 15-16-án, kedden és szerdán  a Vértes Agorájában került megrendezésre.

A programban a tatabányai szolgáltatók mellett a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek képviselői adtak tájékoztatást tevékenységükről az odalátogató óvodai és iskolai csoportoknak. A kiállítás sajtótájékoztatóján Schmidt Csaba polgármester és Salamon Hugó, a Vértes Agorája vezetője, mint házigazda mondott beszédet. A megnyitó után a szolgáltatókat az idei évben a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a civil szervezeteket pedig, Musicz László, az Által-ér Szövetség titkára képviselte rövid összefoglalóval. A nyitókiállítást követően a fenti szolgáltatók megnyitották kapuikat az érdeklődő fiatalok előtt.

A Tatabánya Erőmű Kft. három fővel képviseltette magát a rendezvényen.

A kiállításon az óvodások , és az iskolások létszáma a két nap alatt a 800 főt is elérte. Az Erőmű részéről mi próbálunk évről–évre korosztályoknak megfelelően az erőművel kapcsolatos érdekes, és gondolkodtató rejtvényeket összeállítani. Minden évben nagy népszerűségnek örvend egy leegyszerűsített villamos kapcsolótábla amit villamos kollégáink készítettek a „Nyitott Kapuk” rendezvényre a gyerekeknek. Az iskolásokat /5.-osztálytól/ pedig szívesen látjuk az erőműben egy kis üzemlátogatáson. Az idén is szeretettel várjuk óvodások, és iskolások szép rajzait az erőműről a rajzok tulajdonosait pedig kis ajándékokkal jutalmazzuk.

Május végén a „Nyitott Kapuk” rendezvény befejezéseként a záró verseny szokásnak megfelelően a Szabadtéri Bányászati Múzeumban kerül megrendezésre. Az érdeklődés meglehetősen nagy volt tavaly is a gyerekek körében, reméljük idén még az idő is kedvezni fog a záró versenyen.

Kevesebb