Faültetés

2019. október 7., hétfő 17:52

“Aki fát ültet, az jövőt épít.”

A faültetés szimbolikus jelentőségű, hiszen a jövőbe vetett hitet és bizalmat mutatja.

A zöld környezet ebben a rohanó világban nemcsak esztétikailag hat ránk, de szerepe van a por- és zajszennyezés csökkentésében és a talajmegőrzésben. Ugyancsak nagy szerepe van a klímaváltozással szembeni harcban.

A 120 éves Tatabánya Erőmű Kft. vezetése eltökélten küzd a környezetszennyezés és a klímaváltozással szemben, ennek első lépcsőjeként olyan beruházást hajtott végre, melynek eredményeként megújuló energiaforrásból származó tüzelőanyaggal látja el Tatabánya városát hőenergiával és termel kapcsoltan villamos energiát. A feladat, a társadalmi kötelezettségvállalás azonban itt még nem ért véget! A 120 éves Tatabánya Erőmű felajánlott Tatabánya városának 120 darab fát, hogy segítse a várost a környezetért folytatott küzdelemben.

Ebbe a csatába viszont csak akkor nyerhetünk, ha egyre többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez. Ha minden vállalat és önkormányzat legalább ugyanannyira lenne klíma- és környezetbarát mint a Tatabánya Önkormányzata és a Tatabánya Erőmű, akkor máris sokkal nyugodtabbak lehetnék gyermekeink jövőjét illetően. Schmidt Csaba polgármester úr ugyanakkor nem az az ember, aki a másikra vár. Jó ügyek felé elsőként teszi meg a kezdő lépést. Ezért is külön öröm és megtiszteltetés számunkra ez a közös faültetési akció, amely példaértékű lehet más városok és vállalatok előtt is.



Kevesebb